Naszym Klubem jest Kafe Zielony Niedźwiedź, prowadzony w konsorcjum z naszym członkiem firmą Black Caviar S.A. Klub mieści się przy ulicy Smolnej 4 w Warszawie (w Parku Beyera, wjazd samochodem z Powiśla od ulicy Kruczkowskiego) i jest otwarty w następujących dniach i godzinach:
Poniedziałek: 18:00 – 23:00
Wtorek – Piątek: 12:00 – 16:00; 18:00 – 23:00
Sobota: 12:00 – 23:00
Niedziela: 12:00 – 20:00.
Zawsze aktualne informacje na temat tego co się dzieje w Niedźwiedziu znajdziecie Państwo na:
GOTUJEMY JAKBY WOJNY NIE BYŁO!
- Jesteśmy uczciwi. Sprzedajemy dokładnie to, co mamy opisane w karcie. Zero ściemniania.
- Sprzedajemy ryby i mięsa, które nigdy nie były zamrażane. Drób, cielęcinę czy wołowinę zawsze mamy świeże. Jeśli coś wędruje do zamrażarki, potem może być co najwyżej pasztetem, dodatkiem do bigosu lub farszem do pierogów. Tę zasadę realizujemy w zgodzie z możliwościami wynikających z form i częstotliwości zaopatrzenia.
- Dążymy do oparcia karty na produktach wyłącznie polskich lub wywodzących się z dobrze rozumianej polskiej tradycji gastronomicznej. Wyjątek robimy dla produktów rzemieślniczych z ościennych państw lub produktów związanych z konkretnymi winami naszej karty. Tym samym staramy się całkowicie wyeliminować z karty produkty anonimowe i przemysłowe. Na drodze odświętnego wyjątku korzystamy z unikalnych produktów z odleglejszych krajów.
- W naszej karcie znajdują się dania oparte na tradycjach lokalnych i regionalnych. Komponujemy je pod tym kątem i potrafimy przekazać tę wiedzę gościom.
- Dania tworzymy w oparciu o produkty sezonowe oraz te, które w naturalny sposób zachowują swoje właściwości przez dłuższy okres (np. fasola, niektóre warzywa okopowe, suszone grzyby).
- Jesteśmy w awangardzie do czasowych gastronomicznych mód. Robimy rzeczy, które inni uważają za niemożliwe i zamiast podążać za trendami, sami je wyznaczamy.
- Gotujemy smacznie. Dania muszą mieć smakowy sens i on wznosi się ponad estetyką i koniecznością pokazania kunsztu kucharza.
- Nasza kuchnia służy do pokazania maksymalnego potencjału produktu. Szczycimy się umiejętnościami zdobywania produktów unikatowych.
- Nasza kuchnia powstaje w dialogu z winem.
- Uczymy się od ludzi z którymi pracujemy: hodowców, rolników, przetwórców i winiarzy.
- Pamiętamy, że jesteśmy dla Was, dla naszych gości. Słuchamy Was i reagujemy na Wasze opinie.